You are here: Home > Talent Exam
All posts from

Silver Zone Olympiad Sample Question Papers For iTHO

Name of the Organisation : Silver Zone
Subject : iTHO
Location : India
Document Type : Sample Question Paper
Website : olympiads.asia

Sponsored Links:
You can now ask your questions about this question paper. Please go to the bottom of this page.

Download Model/Sample Question Paper :
Class 1 : https://www.pdfquestion.in/uploads/olympiads.asia/7061-1.pdf
Class 2 : https://www.pdfquestion.in/uploads/olympiads.asia/7061-2.pdf
Class 3 : https://www.pdfquestion.in/uploads/olympiads.asia/7061-3.pdf
Class 4 : https://www.pdfquestion.in/uploads/olympiads.asia/7061-4.pdf
Class 5 : https://www.pdfquestion.in/uploads/olympiads.asia/7061-5.pdf
Class 6 : https://www.pdfquestion.in/uploads/olympiads.asia/7061-6.pdf
Class 7 : https://www.pdfquestion.in/uploads/olympiads.asia/7061-7.pdf
Class 8 : https://www.pdfquestion.in/uploads/olympiads.asia/7061-8.pdf
Class 9 : https://www.pdfquestion.in/uploads/olympiads.asia/7061-9.pdf
Class 10 : https://www.pdfquestion.in/uploads/olympiads.asia/7061-10.pdf

iTHO Sample Question Paper :

Class 1st :
Syllabus & Sample Questions :
Class 1st Syllabus & Sample Questions
1. Which one of the following living things cannot move from one place to another place?
(A) Plant (B) Sheep (C) Cat (D) Dog
(A) (B) (C) (D)

Related : Silver Zone Olympiad Sample Question Papers For iOEL : www.pdfquestion.in/7060.html

3. Which one of the following is an insect?
(A)Ant (B) Donkey (C) Bat (D) Frog
(A) It helps in hearing (B) It helps in listening
(C) It helps in seeing
Answers
1. (A) 2. (B) 3. (A) 4. (C) 5. (C) 6. (D)
7. (B) 8. (B) 9. (C) 10. (D) 11. (C) 12. (B)

Class 4th :
1. Which of the following is rich in carbohydratres?
(A) Rice (B) Pulse
(C) Milk (D) Egg

2. Which of the following is a biotic component of environment?
(A) Air
(B) Water
(C) Soil
(D) Insects
(E) None of these

3. Which of the following properties is not true about water?
(A) It is tasteless
(B) It is colourless
(C) It is odorless
(D) It freezes at 100°C
(E) None of these

4. Milky way is the name of
(A) Star (B) Planet
(C) Satellite (D) Galaxy
(E) None of these

5. When a person runs or does hard physical work what happens to his breathing?
(A) It gets fast (B) It gets slow
(C) It remains same (D) None of these
(E) All of these

6. Sum of two numbers is 1800. If one of the numbers is equal to sum of 1200 and 300 find the other number.
(A) 100 (B) 200
(C) 300 (D) 400
(E) None of these

7. If a five member family M and N are brother and sister; M is the wife of T and D is the father of T. M’s son is L. How is L related to D?
(A) Grandson (B) Son
(C) Brother (D) Husband
(E) None of these

8. Find the smallest number which when increased by 17 is exactly divisible by both 520 and 468?
(A) 4680
(B) 4650
(C) 4663
(D) 4636
(E) None of these

9. A chord of a circle of radius 14 cm makes a right angle at the centre. Find the area of the major segment of the circle.
(A) 590 cm2
(B) 560 cm2
(C) 595 cm2
(D) 995 cm2
(E) None of these

10. The value of is sin45 +cos45
(A) 1/2
(B) 1/4
(C) 4
(D) 1
(E) None of these

11. In a certain coding system, ‘rbm std bro pus’ means ‘the cat is beautiful’, ‘tnh pus dim std’, means ‘the dog is brown’, ‘pus dim bro pus cus’ means ‘the dog has the cat’. What is the code for ‘has’?
(A) std
(B) dim
(C) bro
(D) cus
(E) None of these

12. In this question, two statements followed by two conclusions, numbered I and II, are given. You have to take the two given statements as ‘true’ even if they seem to be at variance from commonly known facts and then decide which one of the conclusions logically follows from the two given statements.
Statements:
I. All planes are birds.
II. All birds are clouds.
Conclusions:
I. Some planes are clouds.
II. Some clouds are birds.
(A) Only I follows
(B) Only II follows
(C) Neither I nor II follows
(D) Both I and II follow
(E) None of these

13. Which of the following is rich in carbohydratres?
(A) Rice (B) Pulse
(C) Milk (D) Egg
14. Which of the following is a biotic component of environment?
(A) Air
(B) Water
(C) Soil
(D) Insects
(E) None of these

15. Which of the following properties is not true about water?
(A) It is tasteless
(B) It is colourless
(C) It is odorless

3 Comments
Add a Comment
  1. Its good but, I need more questions.

  2. Are there any more sample papers for class 6th?

  3. I need to know if there is any achievers section.

Leave a Reply

How to add comment : 1) Type your comment below. 2) Type your name. 3) Post comment.

www.pdfquestion.in © 2017

Contact Us   Privacy Policy